30.09.2012

178. Moving







Flyttebilene er pakket og jeg blogger fra den ene bilen...

Jeg vet mange av dere er spente på hva som venter (av bolig) og det er jeg også, for jeg har faktisk ikke sett den nye leiligheten annet enn på bilder ;) Den er kun midlertidig til vi har blitt kjendt med byen, fått ny jobb og funnet ut av hvor vi vil bo... spennende!

Vi ses igjen om noen dager når vi har fått internettet opp å kjøre og kommet litt på plass...
Fineste søndagen til dere som kikker inn!

xox B



29.09.2012

177. hvitt













{ Foto 365 ting }



rent og fresht på soverommet...
Nyvasket sengetøy i hvitt krepp er en av mine favoritter, sover såå godt i de! 

Har blitt noen bloggfrie dager og i dag fant jeg endelig min mac igjen. Her hjemme er det flyttekasser overalt og i dag er første dagen hvor vi faktisk kan se en ende i kaoset. Hadde aldri trodd at vi hadde så mye ting og det er først når flyttekassene står her, stablet til tak at jeg innser at dette er galskap, hvor mye trenger man egentlig? (noen som kjenner seg igjen?;) 

Nå skal jeg pakke det siste før jeg kryper under dynen - en stor dag venter i morgen, og en ny og spennende by!

God helg! 
xox B



25.09.2012

176. Portretter










{ Foto 365 ting }


Jeg fasineres veldig av portretter og er mer til fotokunst på veggen enn malerier.

Portrettet som henger over sofaen  er tatt av Andreas Pastor, en utrolig dyktig fotograf og en god venn. Jeg forelsket meg i bildet første gang jeg så det, det er noe med hans uttrykk som gir meg en følelse av ro... og dessuten syns jeg det er ufattelig vakkert å se på..

Fotografi Andreas Pastor, Puter Areaware og Day.



24.09.2012

175. Söderhamn







{ Foto via Ikea }


Litt turkis inspirasjon denne morgenen fra Ikea, livet hemma.

Jeg liker den nye sofaserien til Ikea og jeg liker den lyse turkise fargen, minner meg litt om amerikansk innredningsdesign hvor stilen er klassisk, elegant og full av farger!
 
Sofaen kan bygges opp som man selv ønsker. Ryggen fåes i to høyder og fargene er lys turkis, natur, beige, svart og mørkegrå.



22.09.2012

174. Royal







{ Foto via Ruben lighting }



hvor fantastisk er ikke denne lampen fra Ruben lightning? 

Symmetriske lyspærer og glødende tråder gir lampen Royal et varmt og stemningsfyllt lys. Designet er lekkert, stramt og moderne og absolutt en favoritt som får bli kveldens inspirasjon..

Alle Ruben lamper blir designet og laget med hensyn til miljø og bærekraft, og deres produksjon foregår i Sverige. Deres egen tanke er å produsere design som kan holde livet ut hvilket også kan forsvare prisene, for visst er de spesielle men samtidige klassiske?!



21.09.2012

173. Louise Roe




 




i perfekt funkis...
Husker du disse putene fra danske Louise Roe?
Nå er reportasjen ute og endelig fikk jeg vise hvorfor jeg ble helt betatt av fargene, materialene og mønstrene. Sammensetningen er like perfekt som hjemmet, og funkis villaen er en drøm for øyet!












{ Via Bo Bedre }

Selvom det er deilig høstvær utenfor kan jeg ikke la være med å lengte etter varme sommerdager og inpireres av denne uteplassen.
Den store avlange terassen deles opp i soner ved hjelp av materialer  (det synes ikke på bildet, men terassens ene ende er i sten mens den andre er i tre.) og krukker i forskjellige størrelser. En god måte å skape harmoni og intimitet til store arealer. 



20.09.2012

172. Bestlite gold







{ Foto via Gubi }


Gubi lanserer denne høsten den klassiske Bestlite lampen i messing, i kombinasjonene messing/messing, messing/hvit, messing/grå og messing/svart. 
Jeg liker messing og syns det er fantatisk å se at det gamle materialet igjen er tilbake i lekre design... (love it!) Den grå varianten er fantastisk!

Den utvidede kolleksjonen er å finne i butikkene fra November så hold utkikk!



171. Detaljer
















{ Foto 365 ting }


fra en høstlig morgen innen solen kikket frem...
  Grått i forskjellige toner, sølv og grafisk inspirasjon.


Her hjemme klamrer jeg meg til de siste detaljer som jeg elsker i leiligheten mens jeg prøver å fortrenge at noen andre skal flytte inn hit om en uke :S Jeg lengter allerede! 

Ønsker alle en fantastisk dag!



19.09.2012

170. Areaware







{ Areaware animal pillows }


Det New York baserte firmaet produserer hverdagsprodukter med en twist av kreativitet og humor  og jeg er svak for mange av deres produkter (jeg elsker Pigbank og en sånn i sølv står høyt opp på min ønskeliste;)

Dyreputene er også en annen favoritt og jeg liker de hvordan de liver opp putesamlingen med humor og personlighet. Artilleriet viser hvordan den kan mikses perfekt inn i sofaen og jeg tror det er stor sjanse for at disse kommer til å bli en av høstens "it" design i bloggland, hva tror dere?



18.09.2012

169. Norm architects










 






{ Foto Jonas Bjerre-Poulsen via Bo Bedre }


Jonas Bjerre-Poulsens (en av arkitektene bakom Norm architects) bilder fra sitt nyrenoverte hus fanget mitt øye og får bli ukens inspirasjons bilder...

Den monochrome fargeskala ses også her i hans private hjem og de duse tonene og klare kontrastene i sort og hvitt har fått en varm motpol i små tredetaljer. 
Jeg elsker betong gulvet og er vild med den perfekte kombinasjon av stoler rundt bordet, både i design, materialer og farger.


Tusen takk for bursdags hilsner og gode ord om blogggen! 
Dere sprer glede, motivasjon og det kjennes så godt å få feedback på det man gjør, takk!



14.09.2012

168. Fantastiske dager










som denne fredagen...



Her hjemme har vi feiret min 30 års dag og selvom denne dagen har vært perfekt på alle måter, har jeg fått vite at helgen stadigvekk er full av overraskelser, så nå skal jeg krype opp i sengen og glede meg til morgendagen...

ønsker alle en fantatisk helg så ses vi snart!


xox Birgitte



12.09.2012

167. Cecilie Manz










{ Foto via Lightyears }


Mingus (designet for lightyears)

lampen er laget i aluminium og kommer i seks forskjellige farger, alle i duse toner med en matt finish. Formen er enkel og futuristisk, og lampen er en verdig oppfølger til Caravaggio´en!
Favoritten er grå...



11.09.2012

166. Space







 { Foto 365 ting }


lys og luft (det beste i et rom)...
Tunge men samtidig lette og luftige gardiner fra tak til gulv, som gir en følelse av harmoni og litt ekstra luksus.
 
I dag byr jeg på litt bilder av leiligheten (noen av de siste;) 
En ny trend denne høster er mer tekstiler i boligen og gardiner fra gulv til tak. Selv har jeg hatt det i flere år nå og jeg kommer til å fortsette å ha det, ikke fordi det er en trend men fordi jeg elsker det uttrykket det gir, samtidig som det er klassiskt og tidløst. Vår leiligehet har ikke spesielt store eller flotte vinduer men med gardinene fra vegg til vegg og gulv til tak, virker vinduspartiet mye større og flottere samtidig som at rommet får en helt annen varme.
 
Glassterninger med insekter fra Kina, puter fra Day, lamper Home and cottage, sengegavel og gardiner i eget design.












10.09.2012

165. box







{ Foto via femina }


og Muutos hyllesystem...

Etter å ha pakket tre flyttekasser fulle med bøker innså jeg hvor fantastiskt det hadde vært å hatt alle bøker samlet på ett sted.

Jeg er svak for Muutos hyllesystem og elsker box på box systemet.
Jeg blir også inspirert av alle de flotte DIY variantene det blir laget av hyllen som f.eks denne og denne!
Liker især Ikea´s variant med boksene pränt, elsker at det er et lett og mobilt prosjekt som lett kan forandres etter behov og kreativitet, tommel opp!



08.09.2012

164. About a chair





er en av mine favoritt stoler fra danske Hay og ekstra kul er det jo når designeren er en man kjenner (ja faktisk en av mine gamle lærere;)

Har forelsket meg i disse to modellene og selvfølgelig også i sort og hvitt (selvom de også blir laget i en rekke flotte farger). Den hvite stolen ville passet perfekt til skrivebordet jeg har tanker om å designe, og den sorte vil passe perfekt på det nye kjøkkenet (oioi, som man vil gjøre om når man flytter til nytt;) Lekre, smarte og komfortable! Flere som liker?

Nå - Cph!



07.09.2012

163. Arne Jacobsens typografi
















{ Foto 365 ting } 


 på barneserviset til Design letters (i plast!)

Innså at det var lenge siden jeg viste litt av mine egne bilder så her kommer noen små glimt fra lunsj bordet... (Oppdateringen på bloggen har ikke vært like ofte og det kommer helt enkelt av at her hjemme er det hyggelig kaos, med innskolning i barnehage (ja en dag, for så ble vi syke ;) og flytt. Men jeg lover å kikke inn mye mer når ting begynner å gå mot det normale igjen!)

Ønsker alle en fantastisk fredag, takk for at dere kikker inn!!

xx B



01.09.2012

162. Paper clouds







{ foto via Bolia }


pom poms fra Bolia (250x290cm). 
Ville gjerne hengt de opp i barnerommet, over tykke madrasser og masser med puter ;)

Utenfor skinner solen og her inne har første flyttekasse blitt pakket. 
Vi har fått en leilighet med perfekt beliggendehet i Gøteborg sentrum og om en måned er vi på plass. Det er kun midlertidig og jeg har faktisk ikke sett leiligheten ennå, så det skal bli spennende å flytte inn uvitende (jeg stoler på min kjæreste;)

Men med høyde under taket, gamle tregulv og hvite vegger kan det vel aldri bli helt feil?!
Ønsker alle som kikker inn en fantastisk helg!