31.10.2012

195. Pumpkin & lace







{Foto via}


og lekker halloween pynt... (presis i min smak;)

Halloween nærmer seg og de orange gresskarhodene ses over alt... Men om man vil gå for en mer grafisk, enkel og elegant pynt kan du la deg inspirere til et DIY av hvite gresskar dekorert med sorte blonder.



30.10.2012

194. Busy as a bee









Her jobbes det på spreng for å nå en deadline til i morgen og jeg er hurtig innom for å ønske alle en fin tirsdagskveld!! 
 
Hører på denne godingen mens jeg berømmer min kjæreste som har filmet musikkvideoen med sin iphone når de var på turne i sommer. En fantastisk gjeng og en liten sneek peek på P i slutten på videoen ;)



29.10.2012

193. New Paris Style










{Foto via RUM}


Richard Powers New Paris Style er spådd av danske RUM til å være høstens nye, hotte interiørbog.

Den dyktige fotografen åpner opp dørende til 27 fantastisk Paris hjem hvor den kreative klasse av musikere, modefolk, designere, filmfolk og kunstnere bor. En lekker coffee table bok som inspirerer i høstmørket!

Kjøp den her.



25.10.2012

192. Svart, hvitt







{Foto via Artilleriet}


sølv, glass, porselen, hvitt bomull, vevde tekstiler, fotoprint, sjøboller og marokkanske bryllupstepper...

Dagens inspirasjons bilde kommer fra Artilleriet og har alt hva jeg drømmer om her hjemme. Elsker den bohemske stemningen blandet med det moderne, enkle og grafiske. Materialene og den der perfekte miksen...
Jeg leter etter et teppe til å ha under sofaen og jeg tror jeg skal gå for noe i denne stil, i like!

Ønsker alle en fantastisk høst dag! (Jeg lover å snart by på bilder fra vår nyeleilighet, så snart kaoset har lagt seg;) Her pakkes det for en liten weekend trip til København, og det skal bli så deilig! Kikker inn til dere så snart jeg er tilbake!


xox B



23.10.2012

191. Chinese warriors







  






{Foto 365ting}


Fra min reise til Kina tidligere denne sommeren hadde jeg disse to kinesiske terrakotta figurene med i håndbagasjen. De gamle figurene har ligget nedpakket i esker men nå når vi endelig har flyttet har de kommet opp og jeg vil ha fler... kanskje en liten hær (eller stor;) Kjøpte de i en bitteliten butikk i en landsby i Kina

 Jeg prøver alltid å kjøpe med noen minneverdige ting hjem når jeg er ute å reiser. De små minnene blandet med en enkel innredning gjør virkelig mye. Og det beste? Det gir personlighet!

Samler dere også på reiseminner?



190. Martin Margiela wallstickers










{Foto via}

I dag inspireres jeg av Martin Margielas fantastiske dør wallstickers og jeg drømmer om en her hjemme. Ikke direkte på veggen men på en plate som står opplent mot veggen, sånn helt avslappet... 

Så heftig det hadde vært å kledd et helt rom med en tapet i denne stilen...



22.10.2012

189. Get the look







Stol Hay - lampe Ikea - Bilder House Doctor - Kelim pute H&M home - Antikt bord Bloomingville - Stable bokser Hay - Kelim teppe Ikea

{Tenkte å begynne med temaet get the look og jeg håper du liker det, takk for at du kikker inn!}

xox B



188. Anywho



















{Foto Line Klein}


Stephanie, og den danske motebloggerens hjem som er avbildet i oktober nummet av danske Elle decoration denne måneden., love it! (Kikk inn til anywho her)

Sarte farger, antikke bord, vintage kunst, kelim og svarte detaljer... En vakker miks som jeg inspireres av denne mandag!



21.10.2012

187. Foto lys













{Foto via stil inspiration}



Jeg vil gjerne ha en ordentlig foto lampe her hjemme og den må gjerne være stor, og rustikk, med maffige industri detaljer, hengende ledning og fotoduk....

På jakt etter skruer og muttere på Clas Olsson kom jeg over lampen som jeg idag viser og må tipse dere om! Et godt alternativ til fotolampen, flott og prisvennlig og dagens overraskelse på C L! (i like..)

Passer også på å vise noen inspirasjons bilder fra denne inspirerende tjeien og hennes fantastiske lampe, kikk inn til hennes blogg her!



19.10.2012

186. POND




Australske Pond har alt hva jeg drømmer om for tiden... (og fantastiske bilder;)

Hvite vakre koraller, hvite sea urchins med lilla skjær og min drømme lampe for øyeblikket Cluster lamp, laget av 100% resirkulert glass og hvor hver eneste glassdråpe er håndblåst. Glassdråpene blir opplyst innenifra fra en felles lyskildeog glitrer som en krystall i havet når den er tent og gir det lille ekstra... 

Blir virkelig inspirert av disse bildene og det er presis denne stemningen jeg vil ha her hjemme nå! Design blandet med organiske former, innslag fra naturen og kontraster i mørkt og lyst.. alt blandet i en med et klassiskt, rent og enkelt uttrykk..













{ Foto via Pond }



Hva inspirerer deg?



18.10.2012

185. Canon







{ Foto via Line Klein }

Kikker hurtig inn i dag med et fantastisk bilde og et lite spørsmål til dere lesere.

Har i det siste gått med tanker om å investere i et bedre objektiv.
Jeg har Canon 550D og kjøpte tidligere i sommer standard objektivet EF 50/1,8 fra Canon (den billige varianten), men... jeg syns ikke bildene blir like bra som de blir i den dyrere versjonen. Det er så utrolig mange av dere der ute som tar fantastiske bilder, så hvem skal jeg velge, EF 50/1,8 eller EF 50/1,4 (hva er egentlig forskjellen?)

Syns jo det er så gøy å ta bilder men føler nå at jeg trenger litt hjelp til å få igang lysten igjen, så søte dere - kom med råd!!



17.10.2012

184. Playhouse

 


den sorte streken og rom for kreative utfoldelse...

 Jeg lovet å kikke inn med litt barneroms inspirasjon, og hittils har jeg fastnet i fantastiske lekehus til de små (kanskje fordi "tittut" er den morsomste leken her hjemme pt;)

Vårt 1/2 rom (gjennomgangsrum) skal bli et lekerom og jeg prøver å tenke ut noen morsomme og dekorative løsninger, tenk hvor mye en sort strek kan gjøre på liten plass!!

Playhouse #1 #2 #3




 



Foto via


Nå fortsetter malingsarbeidet her hjemme, ha en fantastisk onsdags kveld!



16.10.2012

183. Maz Zambelli



















{ Foto Maz Zambelli via Vosges Paris }


I kveld byr jeg på I.N.S.P.I.R.E.R.E.N.D.E bilder fra Italienske Elle Decor.

Jeg har hatt de liggende i min inspirasjons mappe i noen uker nå og jeg er sikker på at fler av dere kjenner igjen bildene fra andre blogger, men jeg kunne ikke la være med å vise de igjen, for de er fantastiske. (også syns jeg de passer gidt inn her hos meg;) Ikke bare er bildene flotte, men innredningen, lyset, rommet, kontrastene, materialene er ligeså og man kan virkelig drømme seg bort, så igjen - Enjoy!



15.10.2012

182. Danske design klassikere




























{ Foto 365 ting }


blandet med svensk, amerikansk og argentinsk design... (samt fine venner og deres inspirerende hjem;)

Mitt kamera er fyllt opp med bilder og jeg har helt glemt å vise dere disse. 
Anyway, jeg elsker den skandinaviske stilen min venninne har innredet deres leilighet med, duften av nyslipte tregulv og miksen av nye og gamle design klassikere blandet med Ikea (Og selvfølgelig den vakre,vakre proenza schouler vesken;)

Enjoy!



14.10.2012

181. Moooi









a do or a don´t??


En ting jeg tenker på når jeg innreder og designer er å mikse form og størrelse. 
Jeg elsker å tillføre innredningen overraskelser ved å bruke designdetaljer med humor, personlighet og maffige størrelser og jeg tilfører heller få store innredningsdetaljer enn mange små..

Uttrykket blir lett rent og man kan gi en klart statement (for mye smått kan fort gi et rotete og uklart uttrykk) Nar jeg innreder offentlig (ofte i store upersonlige rom) tenker jeg mye på dette, men også i det private hjem og i små rom, for det fungere også der! 

Jeg har lenge ønsket meg en stor og maffig lampe over spisebordet og jeg elsker denne fra Moooi... Jeg har fått tilbud om å kjøpe den veldig, veldig billig og jeg vurderer om jeg skal slå til. Hva syns du, er det en do eller en don´t? (Ø95 H40)


Jeg forsetter å innrede her hjemme, male og fikse. Idag har jeg tatt tak i mellomrommet som skal bli et kreativt lekerom så nå blir det inspirasjons jakt på nettet, god søndags kveld!



12.10.2012

180. Les Interieurs







 









 



 



{ Foto Cris Warnes }


Dette har vært en fantastisk dag - høsten har aldri vært vakrere og vi er online igjen!

Bildene fra Les Interieurs (design studio og showroom) inspirerer meg når jeg innreder vår nye "midlertidige" leilighet, som faktisk begynner å bli ganske fin ;) (bilder kommer)
 Naturelementer i innredningen gir varme og liv til interiøret og som en kontrast til de nordiske materialene kan man eksperimentere med elementer fra varmere land som her, organisk, naturlig og estetiskt! Med klare kontraster og former som oser design i lekkert miljø!

Ja selvom det er høst skal mine glassmotre fylles med organiske former og vakre teksturer...

 Fineste fredagen til alle som kikker inn!



08.10.2012

179. Peking svart







NCS koder og et gammelt skap som skal males...

Her hjemme begynner ting å få en plass og flyttekassene har blitt redusert fra 40 til 4!
I mangel på internett har jeg hatt en liten bloggpause og det kjennes veldig bra å endelig få kikket inn igjen! Har jobbet hardt denne uken for å få alt på plass leiligheten og for at den lille skatten her hjemme skal trives (det har vært en stor omstilling for han og flytte også) Nå begynner ting å komme på plass og det kjennes fantastiskt, ikke minst for at jeg merker hvor mye energi man får av å kunne utfolde seg kreativt i sitt skapende igjen når rammene er forandret. Har dere det også sånn?

Litt maling ble innhandlet i dag og snart skal det gamle brune skapet endelig bli svart. (ja sort med litt blått i) Det er uendelig mange farger å velge mellom og maling fungerer jo ofte sånn at for å få den rette fargen må man prøve seg frem.  For en fargeprøve er ofte helt annerledes på papiret enn på veggen, (og i forskjellige lys) så en god ting å forstå er NCS kodene. 

NCS som står for Natural Color System er et internasjonalt fargesystem som beskriver fargen slik vi ser den. Den todelte fargekoden beskriver fargens tone og nyanse, og kan forståes slik:

S 1002-Y50R
 
S (står foran alle standard farger oppdatert etter 1995) S 1020-Y50R
10% sort og 20% kulør (og de resterende 70% er hvitt)
-
50% rødt (og de resterende 50% er gult)